• Zandvoorts Museum
  • Zandvoorts Museum

Bereikbaarheid

Het Zandvoorts Museum is gevestigd aan de Swaluëstraat 1 in Zandvoort en is te bereiken met OV en Auto.

Zandvoorts Museum

Swaluëstraat 1
2042 KA Zandvoort

0232050972
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Openingstijden

Maandag en dinsdag: gesloten.
Woensdag t/m zondag: 13:00-17:00 uur.
Het Zandvoorts Museum is gesloten op de volgende feestdagen:
1 januari, 27 april, 25, 26 en 31 december en gedurende de op- en afbouw van sommige tentoonstellingen.

Entreeprijzen

Jeugd tot 18 jaar: gratis
Volwassenen: € 3,00
Museumkaart: gratis
Zandvoortpas: € 1,50
HaarlemPas: € 1,50 
ICOM: gratis
Wandeling door oud Zandvoort: € 3,00
Museumpodium € 3,00
Het museum is rolstoel toegankelijk.

Bent u op zoek naar een schilderij of wetenswaardigheid over Zandvoort. Via de optie ‘zoeken’ kunt u direct zoeken in de totale collectie van het Zandvoort Museum.


Zandvoorts Museum nieuwsberichten

Zandvoorts Museum zoekt vrijwilligersWij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om ons museumteam te ondersteunen. Dit jaar staan er ook weer vele activiteiten en mooie exposities op de museumkalender. Met name voor de balie en ontvangst van onze bezoekers zijn wij op zoek naar enthousiaste en klantgerichte gastvrouwen en -heren. Die graag zelfstandig en proactief kunnen werken met een hoge mate van flexibiliteit.

Lees meer

Kinderspeurtocht door het museumKinderen kunnen in het museum aan de hand van een speurtocht met verschillende vragen over objecten in het museum en allerlei weetjes veel leren over de historie van Zandvoort. Sinds kort hebben we een nieuwe speurtocht door het museum. Dus als u zin heeft om samen met uw kinderen of gewoon als school het museum te bezoeken. U bent van harte welkom!

Lees meer

40000 geregistreerde objectenHet Zandvoorts Museum beschikt over ongeveer 40.000 geregistreerde objecten. Grotendeels betreft dat de fotocollectie. Blijven er duizenden andere objecten over waarvan slechts een fractie wordt geëxposeerd. Dat kan ook niet anders gezien de beperkte ruimte.

Lees meer

Deelnemers Ode aan ZandvoortTijdens de opening van de expositie "Kunst en kunst van bron tot zee" wordt er een korte presentatie gegeven over het leven en werk van Bert Haanstra en de relatie met Zandvoort en Heemstede.

Lees meer

Museumpodium; Marco Termes en Pit Hermans14/01/2018
Onder begeleiding van Pit Hermans, vertelt en draagt Marco Termes zijn werk voor. Marco Termes is op zijn 42ste full time schrijver geworden. Inmiddels heeft hij elf literaire werken op mijn naam staan. Romans, korte verhalen, poëzie.

Lees meer

Nu te zien

Van 09 maart 2018 tot 22 april 2018
Bij Zandvoorts Museum, Swaluëstraat 1 2042 KA Zandvoort, NL Categorieën: tentoonstelling
Een van China’s grootste hedendaagse kunstenaar Ren Rong, laat in het Zandvoorts Museum een overzicht zien van zijn kunstwerken. Ren Rong, 1960 Nanjing China: Na afronding van zijn opleiding werkt en woont hij in Bonn en China (Beijing). In de periode 1982-86 gestudeerd aan de kunstacademie in Nanjing, waar hij onderricht werd in het socialistisch realisme. Sinds 1986 woont hij een deel van zijn tijd in Duitsland. Hier studeerde hij aan de kunstacademie van Düsseldorf en Munster.

Verwacht

Van 02 mei 2018 tot 30 juni 2018
Bij Zandvoorts Museum, Swaluëstraat 1 2042 KA Zandvoort, NL Categorieën: tentoonstelling
Mart Visser – The Take Over 2 mei – 1 juli 2018 Het Raadhuis van de gemeente Zandvoort is van 2 mei tot en met 1 juli 2018 het exclusieve domein van Mart Visser. Twee maanden lang zwaait de couturier en kunstenaar de scepter in het historische Raadhuis van de badplaats en het naastgelegen Zandvoorts Museum..
Van 06 juli 2018 tot 19 augustus 2018
Bij Zandvoorts Museum, Swaluëstraat 1 2042 KA Zandvoort, NL Categorieën: tentoonstelling
Onder de naam Pride at the Beach vond vorig jaar voor het eerst Zandvoort Gay Pride plaats. Naast een parade door het dorp, een groot feest op het plein, verschillende feestelijke activiteiten op het strand, presenteerde het Zandvoorts Museum een kleine tentoonstelling met een “roze randje”. Het succes van zowel Pride at the Beach als ook van de tentoonstelling, met werk van de Amsterdamse fotograaf René Zuiderveld, heeft ertoe geleid dat Zandvoort ook dit jaar uitgebreid aandacht aan Gay Pride gaat besteden.
Van 15 juli 2018 tot 15 juli 2018
Bij Zandvoorts Museum, Swaluëstraat 1 2042 KA Zandvoort, NL Categorieën: tentoonstelling
Opening EK Zandsculpturen 15 juli om 17.00 uur
Van 24 augustus 2018 tot 28 oktober 2018
Bij Zandvoorts Museum, Swaluëstraat 1 2042 KA Zandvoort, NL Categorieën: tentoonstelling
Van Zandvoort naar Le Mans. Nederlandse helden in de 24 uur. 24 augustus tot en met 28 oktober Zeg je Zandvoort, dan zeg je autosport. Ieder jaar ten tijde van de Historische Grand Prix besteedt het Zandvoorts Museum aandacht aan de historie van het circuit van Zandvoort
Van 16 november 2018 tot 16 december 2018
Bij Zandvoorts Museum, Swaluëstraat 1 2042 KA Zandvoort, NL Categorieën: tentoonstelling
Op 16 november 2018 presenteert het Zandvoorts Museum de tentoonstelling: 'We gaan naar Zandvoort! een digitale reis van verleden naar heden'.

Wat is er te zien?

Ons museum heeft een mooie vaste collectie, en een wisselende collectie.

Het Zandvoorts Museum is hét centrum voor kunst en geschiedenis in Zandvoort.

Kunst, aan de hand van actuele tentoonstellingen over nieuwe en oude kunst, aanverwante lezingen en rondleidingen, creatieve workshops en het Museumpodium, platform voor poëzie, theater, muziek en dans.

Geschiedenis, aan de hand van een interactief collectiebeheer, de Erfgoedleerlijn voor basisscholen, georganiseerde wandelingen door het oude centrum van het dorp, rondleidingen en tentoonstellingen over diverse onderwerpen uit de geschiedenis van het veel besproken dorp aan zee.

Kijk eens binnen in ons museum

En u zult verrast worden doordat het Zandvoorts Museum een verscheidenheid laat zien aan kunst en geschiedenis. Door de vaste kerncollectie met indrukwekkende schilderijen en prenten. Maar juist ook elke keer doordat het museum werkt met wisseltentoonstellingen. Altijd met een link naar Zandvoort maar de exposities kunnen de ene keer klederdracht bevatten en de volgende keer mode of historische auto`s. Dus altijd een verrassing wat u te zien krijgt. De stijlkamers bevatten een stuk historie van Zandvoort en aan de stamtafel staat altijd een kopje thee voor u klaar.

De grijze kamer

Het museum geeft door middel van vaste en wisselende tentoonstellingen een zo volledig mogelijk beeld van de geschiedenis van Zandvoort, van vissersdorp tot de actuele situatie als badplaats, met behulp van de historische objecten uit haar collectie.

De eigen collectie schilderijen bestaat uit werken van negentiende-eeuwse Nederlandse -niet per sé regionale- schilders die bekend staan om hun landschappen en zeegezichten. Zo bezit het museum werken van J.F. Hulk, Johannes H.B. Koekkoek en David A.C. Artz. Daarnaast zijn er schilderijen van hedendaagse kunstenaars uit Zandvoort en omgeving.  Het museum bezit ook een collectie unieke tekeningen, prenten en foto’s die iets vertellen over de geschiedenis van de regio.

In de grijze zaal hangen de topstukken van de kerncollectie permanent.

Bomschuiten op het strand

Johannes Hemanus Koekkoek

Bomschuiten 1889

Hendrik Hulk
  • Bomschuiten op het strand

    Johannes Hemanus Koekkoek
  • Bomschuiten 1889

    Hendrik Hulk

Ren Rong

  • Ren Rong

Ren Rong en de dialoog met zand, zee en Zandvoort

Een van China’s grootste hedendaagse kunstenaar Ren Rong, laat in het Zandvoorts Museum een overzicht zien van zijn kunstwerken.

Ren Rong, 1960 Nanjing China:  

Na afronding van zijn opleiding werkt en woont hij in Bonn en China (Beijing). In de periode 1982-86 gestudeerd aan de kunstacademie in Nanjing, waar hij onderricht werd in het socialistisch realisme. Sinds 1986 woont hij een deel van zijn tijd in Duitsland. Hier studeerde hij aan de kunstacademie van Dusseldorf en Munster.

Veel exposities in musea en kunstgalerien in China, Duitsland, VS, Canada, Frankrijk, Spanje en Singapore.

Zijn werk kenmerkt zich door de zogenaamde “Pflanzenmensch”. Met dit karakter legt hij de verbinding tussen traditionele Chinese papier knipkunst en het werken met collages, houten reliefs en ijzeren beeldhouwkunst.

 

Meer informatie

Ren Rong

  • Ren Rong