• Banner Zandvoorts Museum 2022

Historische Grand Prix - MAX door TOON

Von 12 August 2022 11:00 bis 09 Oktober 2022 17:00
Veröffentlicht von Zandvoortsmuseum

Het Zandvoorts Museum pakt uit tijdens de formule1 en historische grand prix met een serie cartoons van Toon van Driel. Max Verstappen maakt namelijk deel uit van de Knudde strip.
Toon van Driel max 1
Toon van Driel max

De cartoons passen goed bij de sfeer van de Formule 1 en de autosport. De knudde strip draait om de bizarre belevenissen van een voetbalclub, verscheen vanaf 1973 driemaal per week, en later dagelijks, op de sportpagina van het Algemene Dagblad. In korte tijd werden de avonturen van verdediger Jaap en doelman Dirk razend populair, waarna vele stripalbums volgden. De strip verscheen ook jarenlang op NU.nl.

Vijf jaar na F.C. Knudde maakt Van Driel "De Stamgasten", waarin ditmaal dierne de hoofdrol vertolkten. Varkens, pinquins, kamelen, giraffen belanden in de meest absurde situaties, waarbij zij veelal menselijk trekjes vertonen.
In 1988 won Van Driel de stripschapprijs voor zijn hele oeuvre.