Formule 1 - Magic Moments in het Zandvoorts museum!

Von 03 Juni 2020 10:00 bis 23 August 2020 16:00

Het gegeven van de Formule 1 leent zich enorm als thema voor een groots opgezette tentoonstelling. Zandvoort is immers enorm verweven met de autosportcultuur. Het circuit zit als het ware in de DNA van Zandvoort. Daarom organiseert het museum al jaren een thema expositie rondom de Historische Grand Prix.

De tentoonstelling 'Magic Moments' in het museum geeft een cultuurhistorische verdieping bij het Formule 1 spektakel. Het publiek zal breed zijn en (inter-) nationaal. De tentoonstelling zal laagdrempelig zijn en toegankelijk voor een publiek dat mogelijk weinig in musea komt: van autoliefhebbers tot historische geïnteresseerden die wat meer de diepte in willen.

“Magic Moments” in het Zandvoorts Museum
- De start van het circuit (1939)
- Zwartwit beelden van de bouw en de eerste race (met Prins Bernhard)
- Tijdlijn Formule 1
- Het verhaal van alle verreden Grand Prix-wedstrijden in Zandvoort met alle winnaars, hun racewagens en bijzondere verhalen
- Film over Formule 1 in Zandvoort op het panorama scherm, een multimedia beleving
- Films op de diverse beeldschermen inclusief het kenmerkende Formule 1 geluid
- Vitrines met memorabilia
– Materiaal van verzamelaars
– een Buitententoonstelling over de Formule 1 en speciale aandacht voor enkele Formule 1-coureurs.

De tentoonstelling zal nagenoeg het gehele museum en het buitenterrein beslaan. De uitstraling is er een van: ‘overal wat anders te zien en te horen’.