• Home
  • Het Zandvoorts Museum en VVV informatiepunt gaan weer open!

Het Zandvoorts Museum en VVV informatiepunt gaan weer open!

From 13 March 2020 10:00 until 02 June 2020 17:00
Posted by Zandvoortsmuseum
Categories: tentoonstelling
Hits: 1205

Gelukkig heeft Premier Rutte gezegd dat de musea weer open mogen vanaf 1 juni. Dat houdt in dat wij druk bezig zijn met de Veiligheidsregio en het museumprotocol: daarin alle maatregelen die genomen moeten worden op het gebied van veiligheid en hygiene. Wij willen er uiteraard voor zorgen dat de bezoekers en vrijwilligers van het Zandvoorts Museum en de VVV Front Office veilig hun weg weten te vinden in en rond het museum. Alle museumregels en de openingstijden van het museum zijn binnenkort op de website te zien. Deze regels zijn te vergelijken met een bezoek aan een winkel.

Tentoonstelling 
Graag laten wij u de tentoonstelling Magic Moments in de Formule 1 in Zandvoort zien. Deze kon helaas niet geopend worden op 13 maart jl. Dat was even slikken, maandenlang denk- en doewerk en dan vlak voor de opening horen dat we moeten sluiten. 

Inmiddels hebben we de moeilijke beslissing genomen om de geplande tentoonstelling Juttersgeluk, van afval tot kunst te cancellen. Zo ook de zomertentoonstelling rondom Pride at the Beach. We hebben besloten om deze door te schuiven naar 2021.

De Magic Moments tentoonstelling loopt dan door tot in het najaar. Verder tonen we in ons monumentale pand de vaste collectie over het cultuur-historisch erfgoed van Zandvoort. Met stijlkamers, klederdracht en schilderijen.

Online
Goed om te weten: door de Coronacrisis zijn we ons gaan focussen op wat er wel mogelijk is en dat is de online campagne geworden. Sinds kort heeft het Zandvoorts Museum een Youtube kanaal met een 3d virtual tour, een digitale speurtocht en filmpjes  over Kees de Muis in Zandvoort. Op de website heeft de Babbelwagen een uitgebreid aanbod kunnen plaatsen. Daarnaast plaatsen we regelmatig het pronkstuk van de dag.

Uiteraard laten wij u zo snel mogelijk weten wanneer wij u weer kunnen begroeten. Het museumteam heeft er zin in!