• Banner Zandvoorts Museum 2022

Van 21 januari 2022 11:00 tot 26 juni 2022 17:00
Categorieën: Kunstenaar
Gezien: 165

Wie zijn wij: Sinds 2009 werken Betty Disco en Miriam van der Linden als papierkunstenaars samen. Hoewel we ook individueel werk maken, zijn de grote installaties die we in deze expositie tonen vooral gezamenlijk werk. Onze drijfveer is de schoonheid en heelheid die de natuur in zich draagt maar die geweld wordt aangedaan. Dit zien we terug in de grote thema’s die wereldwijd spelen. Op lokaal niveau zou je de verstedelijking kunnen aanmerken, als vervuiler, die steeds meer de plaats inneemt van natuurlijke bronnen.

Wat hebben wij gemaakt: Wij gebruiken diverse plantaardige vezels en scheppen daar papier van. Actuele thema’s gebruiken we om onze emoties daarover, uit te werken en in een kunstwerk tot uitdrukking te brengen.

Onze gezamenlijke werken zijn: Een selectie van de installatie van de ‘Creusen’, (Japanse oesters die de plaats innemen van de inheemse oesters ).

20180616 131006 2  20211220 105440 1  20160616 100709 COLLAGE

‘Algae Blooms ‘, (een installatie over exploderende algengroei, door opwarming van het water. Algen binden CO2 aan zich en zinken dan naar de bodem van de zee). ‘Expanse’ (van hoe iets kleins, hier een plantaardige vezel, kan uitgroeien tot enorme proporties), ‘Orbituary for the reef’ en Foreshore (het verloren gaan van de adembenemende onderwaterwereld).

Vermelding website: www.bettydisco.com, www.mirart.nl