MAX in Car TOON

Van 12 augustus 2022 11:00 tot 09 oktober 2022 17:00
Geplaatst door Zandvoortsmuseum

Het Zandvoorts Museum toont een nu al legendarische tentoonstelling gemaakt door Toon van Driel in samenwerking met Zandvoort Beyond, hét side events programma van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix en de CAR ART organisatie.

In de startblokken voor de Dutch Grand Prix in Zandvoort op 4 september!

Toon van Driel: “Toen Max wereldkampioen werd brak ik de tent af. Dat deed ik al bij elke race en gelukkig is de band met mijn buren nog steeds goed.

In zijn eentje bezorgt Max me elke race hartkloppingen. Deed Jos al destijds.16 jaar woonde ik in Zandvoort en toen het Zandvoorts Museum mij vroeg om een cartoonreeks van Max te maken, zag ik er vreselijk tegenop. Ik liet het waaien. Dat lukt in Zandvoort wel. Tot ik niet meer terug kon. Ik moest nu een race rijden, wist ik, want ik lag op achterstand en had zeker geen pole. Gelukkig haalde ik meteen bij de start mezelf in. Ik was m'n eigen DRS, ging door roeien en ruiten. Kon niet stoppen en maakte er ongevraagd plankend grote platen bij. Ik had een goed team om me heen. Toen ik als eerste onder mijn geblokte vlag doorging, schreeuwde ik net als Max; YEEEEEESSSSSSSSS!!!!! Ik had mijn race gewonnen!

Ik ben krankjorum trots op Max, op Jos en stiekem toch ook wel op mijn werk. Ik blijf er naar kijken. En hopelijk jullie ook.

Deze tenTOONstelling is te gek om los te rijden! “

CAR ART

Een levensgroot paard gemaakt van autobanden, honderden gele speelgoedautootjes vormen de carrosserie van een racewagen, drijfstangen zijn de poten van een stier en wieldoppen van een Volkswagen is het broodje van de hamburger. Je kan het zo gek niet bedenken maar het is allemaal te zien tijdens de buiten en binnen tentoonstelling van CAR ART. In CAR ART is de auto de inspiratiebron voor de beeldende kunst. In deze expositie geven hedendaagse kunstenaars een andere kijk op het thema auto. Het is kunst met een knipoog en soms beeldend commentaar op de Formule 1.

Deze expositie is te zien op 3 locaties in Zandvoort: Zandvoorts Museum en in het Pop Up Museum Raadhuis (12 augustus t/m 9 oktober) en het wagen- en kunstpark op het Burgemeester van Fenemaplein aan de Boulevard (12 augustus t/m 4 september). Kijk voor meer informatie op: www.carartfestival.nl

Zandvoort Beyond
Zandvoort Beyond is het Side Events programma waarmee de ‘Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix’ niet alleen gevierd wordt op het Circuit, maar ook in Zandvoort én in de regio. Zandvoort Beyond biedt een breed programma voor iedereen. Ook deze expositie is onderdeel van het veelzijdige side events programma.