• Start
  • Workshop Beeldhouwen - Marlène Sjerps

Workshop Beeldhouwen - Marlène Sjerps

Van 10 februari 2022 14:00 tot 30 juni 2022 16:00
Geplaatst door Zandvoortsmuseum
Categorieën: Activiteit
Gezien: 3929

De workshop 'Beeldhouwen' wordt door Marlène Sjerps in haar atelier in Zandvoort gegeven.

De workshop begint met een korte lezing over de geschiedenis van  de beeldhouwkunst. Van de eerste oermoeders tot aan de hedendaagse plastieken, sculpturen en installaties. En hun plaats in de ruimte.

Vervolgens volgt een uiteenzetting van de verschillende technieken waarvan binnen de beeldhouwkunst, onder meer, gebruik wordt gemaakt: het houwen uit de verschillende steensoorten, het verschil tussen de hardere en de zachtere steensoorten, hoe maak je een beeld dat in brons gegoten moet worden en hoe gaat het gieten van bronzen beelden zelf in zijn werk. En wat heeft de zwaartekracht hier allemaal mee van doen?

De workshop wordt afgesloten met een stukje praktijk naar keuze. Je gaat aan de gang met een stuk (zachte) steen. Of je kijkt hoe het is om een beeldje met was of klei te boetseren.

Het mondelinge deel van deze workshop duurt ongeveer 30 minuten, het praktijkdeel ongeveer anderhalf uur. De workshop wordt door Marlène Sjerps in haar atelier in Zandvoort gegeven.

Wil je meer informatie of wil je je inschrijven? Hiervoor kan je terecht bij het Zandvoorts Museum en je aanmelden via de balie of mail info@zandvoortsmuseum.nl

De workshop: 
Deelname kosten: 22,50 per persoon
Aantal personen: minimaal 4, maximaal 10
Door wie: Marlène Sjerps
Wanneer: op donderdag en vrijdagmiddag van 14.00-16.00 uur in de periode vanaf 10 februari tot 30 juni 2022 (behalve van 21 april tot 29 april ivm vakantie)
Aanmelden verplicht via Zandvoorts Museum 

Waar: Atelier Marlène Sjerps
Voormalig Rode Kruisgebouw
Nicolaas Beetslaan 14 (in de steeg)
Materialen en gereedschap aanwezig.
Parkeren kan op eigen terrein.