• Banner Zandvoorts Museum 2022

Van 29 juli 2022 16:00 tot 07 augustus 2022 10:15
Categorieën: tentoonstelling
Gezien: 358

Tijdens Zandvoort Pride is er naast de tentoonstelling in het museum ook een expo te zien in het voormalige raadhuis.

Van 1 tot 8 augustus is daar “Portrait of an Icon” te zien, een expositie over Dusty Gersanowitz, drag queen par excellence.

Wie kent haar niet, wie heeft zich niet verbaasd over Dusty’s rauwe “geen blad voor de mond” humor.

En niet te vergeten haar presentatie, de waanzinnige pruik, de rauwe stem. Haar aanwezigheid en confronterende humor overvleugelen misschien op het eerste gezicht het emanciperende karakter van haar drag persona. Maar onmiskenbaar is Dusty, die echter het grootste deel van de week door het leven gaat als Willem, een icoon.

Leer Dusty veel beter kennen tijdens deze expo, via foto’s, kleding en achtergrondverhalen.

De samenstelling van de expo heeft plaatsgevonden in samenwerking met de Dusty Foundation, die zich inzet voor het bijstaan van slachtoffers van LHBTI+geweld in Nederland en die projecten ondersteunt die geweld tegen de regenbooggemeenschap aankaart.