Expositie Formule 1 in het Zandvoorts museum!

Van 02 maart 2020 10:00 tot 31 mei 2020 17:00

In 2020 wordt er op het Circuit van Zandvoort de Dutch Grand Prix gereden. Daarmee is de Formule 1 na 35 jaar terug in Zandvoort.

De Dutch Grand Prix Zandvoort belooft een groot spektakel te worden met spraakmakende races, sport en spel voor jong en oud. Naast de activiteiten op en rond het circuit ziet de gemeente een kans om met side-events heel Zandvoort mee te laten profiteren. Van maart tot en met mei 2020 tonen wij met veel plezier een speciale tentoonstelling over de Formule 1 in Zandvoort.

De achtste editie van de Historic Grand Prix Zandvoort vindt plaats van 6 tot en met 8 september 2019. Geheel volgens traditie is Circuit Zandvoort over bijna driekwart jaar het decor voor wedstrijden van de mooiste en meest prestigieuze historische raceklassen, gecombineerd met meer-dan-bijzondere demo’s. Een sfeerimpressie van de Historische Grand Prix van 2018? Bekijk de video.

Van 30 augustus tot en met 3 november is de expositie over Dries van der Lof, Jan Flinterman en Wim Loos te zien in het Zandvoorts Museum. De racehistorie komt tot leven in onder meer foto’s, filmbeelden, schaalmodellen, posters en memorabilia. Rondom de expositie worden diverse evenementen georganiseerd zoals de parade op de zaterdag van de Historische Grand Prix en de boekpresentatie van “Wim Loos - De onvervulde belofte van een natuurtalent”.

Het circuit zit als het ware in de DNA van Zandvoort. Daarom organiseert het museum al jaren een thema expositie rondom “Historische Grand Prix”.