Formule 1 - Magic Moments in het Zandvoorts museum!

Van 02 maart 2020 10:00 tot 17 mei 2020 17:00

Nederland staat aan de vooravond van de terugkeer van de Dutch Grand Prix Formule 1 op circuit Zandvoort. Een Formule 1-evenement biedt enorme sportieve, toeristische en economische kansen voor Zandvoort en de regio.
Een Dutch Grand Prix in Zandvoort staat garant voor wereldwijde mediaexposure. In de slipstream trekt het bezoekers en investeerders uit binnen- en buitenland. Die hebben we nodig om ervoor te zorgen dat Zandvoort ook op Pole Position blijft als badplaats van de Metropoolregio Amsterdam.

Het gegeven van de Formule 1 leent zich enorm als thema voor een groots opgezette tentoonstelling. Zandvoort is immers enorm verweven met de autosportcultuur. Het circuit zit als het ware in de DNA van Zandvoort. Daarom organiseert het museum al jaren een thema expositie rondom de Historische Grand Prix.

De Formule 1 zal een enorme exposure krijgen en veel publiek naar Zandvoort trekken. De tentoonstelling in het museum geeft een cultuurhistorische verdieping bij het spektakel. Het publiek zal breed zijn en (inter-) nationaal. De tentoonstelling zal laagdrempelig zijn en toegankelijk voor een publiek dat mogelijk weinig in musea komt: van autoliefhebbers tot historische geïnteresseerden die wat meer de diepte in willen.

“Magic Moments” in het Zandvoorts Museum
- De start van het circuit (1939)
- Zwartwit beelden van de bouw en de eerste race (met Prins Bernhard)
- Tijdlijn Formule 1
- Het verhaal van alle verreden Grand Prix-wedstrijden in Zandvoort met alle winnaars, hun racewagens en bijzondere verhalen
- Film over Formule 1 in Zandvoort op het panorama scherm, een multimedia beleving
- Films op de diverse beeldschermen inclusief het kenmerkende Formule 1 geluid
- Vitrines met memorabilia
– Materiaal van verzamelaars
– een Buitententoonstelling over de Formule 1 en speciale aandacht voor enkele Formule 1-coureurs.

De tentoonstelling zal nagenoeg het gehele museum en het buitenterrein beslaan. De uitstraling is er een van: ‘overal wat anders te zien en te horen’.