Groeten uit Zandvoort

Van 11 september 2020 16:00 tot 25 oktober 2020 16:00
Geplaatst door Zandvoortsmuseum
Categorieën: tentoonstelling, Opening
Gezien: 4386

Nostalgische ansichtkaarten laten het leven zien van rond 1910. Plaatjes van spelende kinderen en pootje badende mensen. Badkoetsjes, ezeltje rijden en zandkastelen bouwen, een vakantiegevoel. Nu wij door Corona worden gestimuleerd om de vakantie dichter bij huis door te brengen, is het een mooie gelegenheid om uit te pakken met de mooie beelden en objecten die het fijne vakantie in Zandvoort gevoel weergeven. Een fraaie reddingsboei met de letters “Groeten uit Zandvoort”, een rieten strandstoel en dames in witte zomerjurkjes. In de vitrines zijn souvenirs te vinden, een beschilderde schelp en fascinerende leporello kaarten. Op de kartonnen ansichtkaart een klein vakje. Als je dat vakje open doet zie je een zigzag opgevouwen serie van historische beelden uit Zandvoort.

Eerbetoon aan Emmy van Vrijberghe de Coningh

Een zaal wordt ingericht met het werk van Emmy van Vrijberghe de Coningh. De voormalig beheerder van het Zandvoorts Museum (toen nog Cultureel Centrum) maakte prachtige tekeningen met Oost-Indische inkt. Onlangs hebben wij nog een schenking gehad met prachtige tekeningen over streekdrachten.

Kees de Muis

Beleef samen met Kees en zijn vriendinnetje Julia de gekste avonturen. In een speciale ruimte kunnen kinderen spelen en kleuren en kunnen de ouders het maakproces bekijken.