Winterexpositie - Zandvoortse verzamelingen

Van 26 november 2021 16:00 tot 09 januari 2022 17:00
Categorieƫn: tentoonstelling
Gezien: 2679

Een lang gekoesterde wens voor veel mensen. Verzamelaars willen graag hun gekoesterde objecten, vaak kunstwerkjes tonen. We hebben een selectie voor u gemaakt.

Wat laten we zien:
Een sprookjesachtige presentatie van meer dan 300 kerststallen uit de hele wereld. Boven in de Kunstboet. Van heel klein en verfijnd, tot levensgroot in de museumtuin.  Natuurlijk omringd door tientallen kerstbomen en winterversiering. Beneden beginnen we met een poĆ«tische collectie van Sanne Toenbreker. In twee zalen staan de kindergrammofoons en muntautomaten van Jelle Attema centraal. Deze hebben we bewust niet laten zien in het Pop Up Museum in het Raadhuis van Zandvoort om nog wat van deze magische geluidsmachines deze winter in het museum te kunnen presenteren.

Een grote serie aquarellen van de onlangs overleden Cornelis van Meurs wordt getoond in het Atrium van het museum. Prachtige sfeerbeelden van heel Zandvoort. We tonen ook verrassend werk van de inmiddels 80-jarige kunstenaar/cartoonist Hans van Pelt. In een intiem zaaltje doen we een presentatie van brocante van de heer en mevrouw Bogaart. Een smaakvolle blik op doorleefde gebruiksvoorwerpen en speelgoed.
Strandpachter, Steef Soeters toont graag een serie originele strandschilderijen van kunstenaar van Noort.

Kortom, het wordt een prachtige winterse mix van gekoesterde verzamelingen. Het museumteam verwelkomt u voor een warm, winters gevoel in het Zandvoorts Museum.

Opening: 26 november om 16.00 uur