Rob Chevallier - Kunstenaar Beelden in Zandvoort

Categorieën: tentoonstelling, Kunstenaar
Gezien: 1788

Rob Chevallier – beeldend kunstenaar

‘Sinds 2006 ben ik actief als fotograaf en sinds 2017 maak ik foto-objecten. Ik koop voorwerpen op rommelmarkten en in kringloopwinkels. Waterpassen, schietspoelen, speelgoedwagentjes en nog veel meer combineer ik met een eigen foto. Zo krijgen oude, afgedankte en herkenbare voorwerpen als kunstwerk een nieuw leven en een nieuwe betekenis.
De foto zorgt voor een ‘twist’ van het voorwerp: er ontstaat een verwijzing naar maatschappelijke problemen als klimaatverandering, de kloof tussen arm en rijk, natuurbehoud, industrialisering en automatisering. Recent werk bestaat uit installaties, gevormd door een aantal foto-objecten. ’

Exposities en beurzen
Sinds 2008 onder andere in CODA Museum (Apeldoorn), Zandvoorts, museum, Stedelijk museum (Kampen), Nederlands Watermuseum (Arnhem), Museum ‘t Oude slot (Veldhoven), IJsselbiënnale, Galerie Het wapen van Bergen, Galerie Micksart (Emmen), Galerie B53 (Arnhem), Fotogalerie Foto21 (Dutch foto) (Bredevoort), Kunst Torentje (Almelo) Kunstbeurs (Ulft), Rathaus (Bedburg-Hau), Preussen museum (Wesel).

3 Vriend vijand Opheusden klein

Overige activiteiten

2018 -

2018-2019

‘Kringloopkunstweekend’: project met groep 6 van basisschool Hietweide
in Twello. Workshop met openbaar toegankelijke expositie van kunstwerken van scholieren en eigen werk in galerie De Statenhoed.
Workshops ‘kringloopkunst maken’ voor kinderen en volwassenen
oa tijdens IJsselbiënnale, voor vmbo, AZC en Het waterschapshuis.
Project ‘Heimat’Kultour’ – Duits-Nederlands project waarbij migranten en scholieren kunst maken van afgedankte gebruiksvoorwerpen. Het project is gefinancierd door de Euregio.

2018-2010

Organisatie van exposities in gemeente Rheden en Arnhem

2018-2020

Bestuurslid van de Stichting Nieuwe Ruimte
Publicatie: Nuance: migranten, verhalen en vragen. Auteur van een boek
met verhalen over migranten in Arnhem.

2016-1992
2006-

Diverse boeken en publicaties in dagblad De Gelderlander.
Beheerder van de website www.grensgangers.nl.

1981-2011       Werkzaam als bibliothecaris, projectmedewerker directiesecretariaat
                      (Rijkswaterstaat), webredacteur en tekstschrijver.

Opleidingen

Grafische vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, met nadruk op typografie en fotografie (1992-1996) en Bibliothecaris opleiding (1976-1980).

Meer lezen over Rob Chevalier:  www.robchevallier.com