Workshop expressie schilderen met Frank Leenhouts

Van 18 december 2022 14:00 tot 18 december 2022 16:00
Geplaatst door Zandvoortsmuseum
Gezien: 2068

Workshop expressie schilderen met Frank Leenhouts
“Expressie in de kunst”. Dit wordt meestal opgevat als de uitdrukking van het kunstidee dat een kunstenaar in zijn of haar hoofd heeft. Meestal krijg je dan voorstellingen met meer expressieve kleuren, of tekening. Waar Frank Leenhouts het hier over wil hebben is de expressieve kracht van het materiaal zelf, verfvlekken op doek of papier. Ze spreken vaak al direct tot de verbeelding, je kunt er al gezichten of dieren in zien, net als in de wolken, ze hebben al een expressie. Waar komt dit vandaan, en hoe kun je dit gebruiken?

Locatie: in het Zandvoorts Museum
Tijdstip: 14:00 – 16:00 uur
Datum: zondag 18 december
Prijs: € 22,50
Max. aantal deelnemers: 8
Min. aantal deelnemers: 4

Aanmelden via: https://www.wackersacademie.nl/shop/zandvoort-workshops/expressie-schilderen/

Over Frank Leenhouts
Frank Leenhouts (Oostburg 11 april 1955) is een Nederlandse schilder van voornamelijk portretten.

Leenhouts behaalde in 1980 zijn diploma Vrije Schilderkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Gent. Sindsdien woont hij in Amsterdam, en sinds enige jaren ook in Waterlandkerkje. Hij geeft sinds 1990 les aan de Wackers Academie in Amsterdam en is sinds de oprichting lid van het Nederlands Portretschap.

In 1995 hield de RVD een competitie voor het maken van een staatsieportret van Beatrix der Nederlanden, en gaf aan vier kunstenaars, onder wie Leenhouts, de opdracht een portret te maken. De keuze viel uiteindelijk op het werk van Carla Rodenberg. Drie andere portretten werden wel in een beperkte oplage verkocht, waaronder de suikerets van Leenhouts.[2][3]

In 2017 ontving Frank Leenhouts voor zijn portret van Govert van der P. de eerste Nederlandse Portretprijs. Deze werd dat jaar voor het eerst uitgereikt door de stichting De Nederlandse Portretprijs. De jury bestond uit de kunstenaars Lita Cabelut, Eric Claus en Sam Drukker, en de kunsthistorici Norbert Middelkoop, Jan Six en Jan Teeuwisse. De voorzitter was Rudi Ekkart.

https://frankleenhouts.nl/