Klare lijnen - Eric Coolen

Van 20 januari 2023 11:00 tot 02 april 2023 17:00
Geplaatst door Zandvoortsmuseum
Labels: museum
Gezien: 3895

Eric J. Coolen zal zijn klare lijnen loslaten op Zandvoort. Markante gebouwen, dorpsgezichten en andere bijzondere visuals.

Eric werd door Hilly Jansen (museumdirecteur) gevraagd om iets moois voor Zandvoort te maken. Natuurlijk gaat dat kleurrijk, verrassend en strak worden. Met allerlei visuele grapjes, maar ook muziek, lekkere proeverijtjes en workshops.

Eric J. Coolen (Haarlem1965) is een echte Haarlemmer. Hij is illustrator, tekenaar en ontwerper/maker van boeken, beelden, gevelstenen en glas-in-loodramen. Naast beeldend kunstenaar is Coolen ook muzikant. Hij schrijft muziek en is medeoprichter van Het Ampzing Genootschap, Literair Haarlem en Nieuwe Gracht Producties. Sinds 2019 is Coolen ambassadeur voor Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Coolen speelt gitaar en schrijft muziek voor Het Ampzing Genootschap. Het genootschap heeft meerdere cd's opgenomen en treedt op in voornamelijk Nederland en Vlaanderen. Tijdens de periode in het Zandvoorts Museum zal Eric een optreden verzorgen.

Van Coolen verschenen circa 50 boeken, zowel voor uitgeverijen als in eigen beheer. Coolen maakte onder andere in samenwerking met Boudewijn de Groot Lage Landen. Voor dezelfde uitgeverij vervaardigde Coolen Hoe valt een schrijver uit de trein in samenwerking met Stef Bos en een vierdelige reeks Vier grote schrijvers in samenwerking met Nop Maas.

Coolen won in 2013 de Kunst- en Cultuurprijs (publieksprijs) de Olifant. In 2015 ontving Coolen van de stad Haarlem de Penning van Verdienste voor de betekenis van zijn werk voor de promotie van Haarlem en in 2017 werd de Antithese-prijs hem toegereikt.

Coolen begon zijn carrière als tekenaar. Hij tekent voornamelijk in twee stijlen: Klare Lijn- en schetsstijl. Coolen maakt illustraties in opdracht van bedrijven, instanties en particuliere opdrachtgevers. Hij maakt onder andere stadsgezichten van diverse steden.

Eric coolen Raceauto