Van Zandvoort naar Le Mans. Nederlandse helden in de 24 uur.

Van 24 augustus 2018 00:00 tot 28 oktober 2018 00:00
Categorieën: tentoonstelling
Gezien: 5346

Zeg je Zandvoort, dan zeg je autosport. Ieder jaar ten tijde van de Historische Grand Prix besteedt het Zandvoorts Museum aandacht aan de historie van het circuit van Zandvoort.

Dit jaar zetten we de spotlight op Nederlandse coureurs in de zwaarste race ter wereld, de 24 uur van Le Mans. Natuurlijk denk je dan meteen aan Jan Lammers en Gijs van Lennep, want zij wonnen deze slijtageslag.

Ook Maus Gatsonides, Henk Hoogeveen, Ben Pon, Toine Hezemans, Jos Verstappen, Peter van Merksteijn en Jeroen Bleekemolen behaalden ereplaatsen op Le Mans. Maar wist je dat er alles bij elkaar 40 Nederlanders deelgenomen hebben aan de 24 uur? Eddy Hertzberger was in 1935 de eerste, en in 2018 wordt er weer een nieuw hoofdstuk Nederlandse Le Mans historie geschreven. Bijna al deze rijders hebben hun eerste stappen op de autosportladder gezet op ons eigen circuit van Zandvoort.

Daarom zet het Zandvoorts Museum deze bikkels van 24 augustus tot en met 28 oktober in de spotlight. “Van Zandvoort naar Le Mans. Nederlandse helden in de 24 uur” toont de successen, maar ook de mislukkingen. Ruim 70 jaar racehistorie komt tot leven in foto’s, filmbeelden, schaalmodellen, posters en memorabilia.