Zandvoorts Museum opent haar deuren tijdens de parade van de Historische Grand Prix!

Van 07 september 2019 10:00 tot 07 september 2019 21:00

De parade van deelnemers aan de Historic Grand Prix Zandvoort is een goedbezochte traditie. De bonte stoet van historische raceauto’s rijdt op zaterdagavond wederom door de badplaats.

De rijdersparade laat vervlogen tijden herleven, toen de Formule 1-bolides tijdens de Grand Prix-weekends over de openbare weg naar hun nachtverblijf werden gereden. Garagebedrijven in Zandvoort maakten in die tijd ruimte voor de deelnemende teams.

De deelnemers rijden twee rondes door onder meer de Burgemeester Engelbertstraat, Hogeweg, Raadhuisplein en Haltestraat. Elk jaar rijden ook enkele autosportlegenden, waaronder tweevoudig Le Mans-winnaar Gijs van Lennep, met veel enthousiasme mee.

Op het centraal gelegen Raadhuisplein zorgt een muziekpodium voor nóg meer sfeer. Na afloop dienen de Haltestraat, de Kerkstraat en het Kerkplein als ‘rennerskwartier’. Dat is een uitgelezen kans om de historische auto’s van dichtbij te bekijken.

De echte fans bezoeken uiteraard ook de Historic Grand Prix Zandvoort. Op 6, 7 en 8 september staan er races met onder meer Formule 1-auto’s, ‘Le Mans’ bolides en DTM-auto’s op het programma, aangevuld met een zeer bijzonder demo-programma.