Juttersgeluk - Van afval tot kunst

Van 22 mei 2020 09:00 tot 05 juli 2020 17:00

PLASTIC SOEP, KANSEN VOOR HET OPRAPEN

Afval als bron van inspiratie. Een inspiratieplek voor geïnteresseerden in het aanpakken van de plastic soep en het bouwen aan een circulaire, sociale wereld. Het op straat en strand gevonden materiaal staat tijdens deze expositie centraal. Van afval tot halffabricaat tot eindproduct. De bezoeker zal zich bewust worden van de productie achter het product of kunstwerk.

Stichting Juttersgeluk werkt al enige tijd samen met ontwerpers uit de regio die hen inspireren en leren van het gejutte materiaal nieuwe producten te maken. Tijdens deze expositie komt hun werk samen.

Wist je dat er jaarlijks 8 miljoen ton aan plastic in de Oceaan terecht komt? Juttersgeluk raapt al 5 jaar plastic van het strand en maakt daarvan in het sociale upcycle-atelier nieuwe producten en de mooiste creaties. Bekijk hoe zij hiermee kansen benutten om maatschappelijke, economische én sociale waarde te creëren. Laat je inspireren door hun kleurrijke werk én dat van andere ontwerpers die van afval, kunst maken. Een ‘must see’ voor geïnteresseerden in het aanpakken van de plastic soep en het bouwen aan een sociale èn circulaire wereld.