Lezing door Pia Douwes in het Zandvoorts Museum (VOLGEBOEKT)

Van 02 februari 2020 14:30 tot 02 februari 2020 16:00
Geplaatst door Zandvoortsmuseum
Categorieën: Lezing tentoonsteling
Gezien: 3004

In het kader van de tentoonstelling: ‘Keizerin Sisi, op de vlucht voor zichzelf’ geeft musicalster Pia Douwes een lezing in het Zandvoorts Museum. Pia Douwes vertelt over haar band met Keizerin Sisi en haar ervaringen in een lange en succesvolle Elisabeth-loopbaan.

Pia Douwes studeerde aan de Brooking School of Ballet in Londen van 1983 tot 1986. Daarnaast volgde ze musicalcursussen in Salzburg en Wenen onder leiding van Susi Nicoletti en Sam Cayne. Zangles kreeg ze verder van Noëlle Turner en Carole Blaickner-Mayo.

Na een aantal kleinere producties in het buitenland te hebben gespeeld, mocht Douwes meespelen in de door het Koninklijk Theater Carré geproduceerde musical Cats in 1987. Later speelde Douwes ook in Wenen in de musical Cats. De volgende Nederlandse musicalproductie waar Douwes in meespeelde was Les Misérables. Hierin speelde ze de rol van Fantine. In de tijd dat ze in Les Misérables speelde, werd ze gebeld door de directeur van het Theater an der Wien te Wenen. Tekstschrijver Michael Kunze en componist Sylvester Levay, hadden een nieuwe Musical geschreven over de keizerin van Oostenrijk, Elisabeth, ook wel Sisi genoemd. Blijkbaar kon men na 400 auditanten te hebben gezien, geen geschikte Elisabeth vinden. Of Douwes misschien interesse had te auditeren? Dat liep heel goed af en vervolgens speelde ze op 3 september 1992 in Wenen de wereldpremière van de inmiddels internationaal bekende musical Elisabeth. Deze voorstelling kwam in 1999 ook naar Nederland geproduceerd door Joop van den Ende. Ook in Nederland en later in Essen, Stuttgart en Berlijn speelde Douwes de titelrol.

Ontvangst                 14.30 uur
Lezing:                      15.00 uur – 16.00 uur
Afsluiting:                  16.00 uur (met drankje en de tentoonstelling bekijken)
Entreeprijs:               € 12.50 incl. entree museum
Aanmelden:              verplicht ivm met beperkte plaatsen via info@zandvoortsmuseum.nl (betalen bij de kassa, via pin of contant)

Na afloop is er een signeersessie door Pia Douwes (kaarten en boeken)