Rondleiding Aad van Koningshoven - Magic Moments in de Formule 1 in Zandvoort

Van 05 april 2020 15:30 tot 05 april 2020 17:00
Gezien: 453

Als jochie van 11 was Aad al vroeg langs het circuit te vinden en zag Stirling Moss in zijn Vanwall winnen in 1958. Toen was hij verkocht. In 1967 kon hij zijn eerste racefoto’s, nog achter het hek, maken met een geleende camera. Bij de race-school van Daan Constandse (Formule V op zaterdagochtend) leerde Aad van dichtbij de racewagens er scherp op te krijgen.

Als klant had hij bij KSM o.a. Firestone toegewezen gekregen en na veel moeite kreeg hij dan eindelijk accreditatie voor de F1 GP. Daardoor kon hij de foto’s voor de advertenties zelf maken. Hij werkte nooit voor een krant of persbureau en nu blijkt dat zijn foto’s daardoor na 50 jaar nog uniek zijn. Sinds 1992 is hij zelfstandig bezig in de reclame in de breedste zin van het woord. Hij maakte een jaar of twaalf de posters voor Circuit Park Zandvoort, kalenders en illustraties voor o.a. Mobil, limited editions o.a. Jan Lammers en Renault.

Tijdens deze tentoonstelling toont hij met trots een stuk van de ontwikkeling in de Formule 1 en ook de fotografie. Het fotograferen was toen regelmatig best gevaarlijk zo vlak langs de baan met een lens van 50 mm en later 135 mm en camera zonder motordrive en autofocus, nu totaal ondenkbaar.

Aad neemt de bezoeker mee door de tentoonstelling over de Magic Moments in de Formule 1 in Zandvoort. Hij vertelt daarbij over zijn ervaringen als fotograaf op de diverse Circuits en over de ontwikkelingen in de fotografie en de autosport.

Start rondleiding om 15.30 uur.
Rondleiding volwassen: € 6,50 met museumkaart € 3,25
Aanmelden graag via info@zandvoortsmuseum.nl