CAR ART in het Pop Up Museum Raadhuis

CAR ART in het Pop Up Museum Raadhuis

Van 12 augustus 2022 12:30 tot 09 oktober 2022 16:30

Bij Raadhuis Zandvoort

Geplaatst door Zandvoortsmuseum

Categorieën: tentoonstelling

Labels: Zandvoorts Museum, Tentoonstelling Zandvoort, Museum Zandvoort, museum, carart, car, art

Gezien: 3222


Voor de tweede keer strijkt CAR ART neer in het Raadhuis in Zandvoort. In twee zalen en de centrale hal wordt het werk getoond van meer dan 10 autokunstenaars uit alle uithoeken van Nederland en uit België. De auto wordt in al haar facetten ontleed: letterlijk uit elkaar gehaald in meer dan 200 tekeningen. Autobanden dienen als bustier en een gastank is de buik van een uit staal gemaakte vogel. Alles is mogelijk met het voertuig als uitgangspunt.

Voor informatie over de kunstenaars en meer kijk op: www.carartfestival.nl

Naast de Car Art tentoonstelling is er ook een mooie tijdelijke tentoonstelling met een unieke mix van een verzameling geluidsdragers, oud Zandvoort en historie Raadhuis in de oudbouw (beneden) van het Zandvoortse Gemeentehuis. De organisatie ligt in handen van het Zandvoorts museum.

Jelle Attema heeft prachtige houten en metalen geluidsapparatuur. Deze zijn ook deels te horen bij demonstraties. Er is een model van de allereerste tinfoliefonograaf van Edison. Ook zijn er tientallen versies van Nipper, het bekende witte hondje dat luistert naar de stem van zijn baas (His Masters Voice). Er zijn ook voorlopers van de jukebox: Grote houten platenspelers met muntinworp die rond 1920 in danszalen werden gebruikt. Enkele dames tonen op de dansvloer prachtige Charleston-jurken uit de ‘twenties’.

 Het Pop Up Museum Raadhuis is geopend van vrijdag t/m zondag van 12.30-16.30 uur.

Geopend van vrijdag t/m zondag van 12.30-16.30 uur. 
Toegang volwassen € 3,-
Kinderen tot 18 jaar gratis
Museumkaart vrije entree
Combinatieticket Raadhuis & Zandvoorts Museum € 6,50