HGP en Jan Lammers

Van 20 augustus 2021 10:00 tot 21 november 2021 17:00

Zoals ieder jaar besteed het Zandvoorts Museum ook in 2021 aandacht aan de (Historische) Grand Prix. De expositie loopt dit jaar van 20 augustus tot 21 november. Dit jaar is een bijzonder jaar, want voor het eerst sinds 1985 is er weer een heuse Grand Prix op ons circuit in de duinen. Zeg je Grand Prix, dan kun je niet heen om Jan Lammers heen.

Hij is één van het uiterst selecte groepje Nederlandse Formule 1 coureurs. Nog selecter is de groep Nederlandse winnaars van de 24 uur van Le Mans en ook daar maakt hij deel van uit. De laatste jaren kennen we Jan vooral als de onvermoeibare ambassadeur van de Dutch Grand Prix, hij is één van de sleutelfiguren die de terugkeer van de Formule 1 naar Zandvoort mogelijk maakte. Alle reden dus om aandacht te besteden aan deze beroemde Zandvoorter. Met een autosportcarrière die zo’n beetje 50 jaar beslaat zijn er vele bijzondere gebeurtenissen uit het leven van Jan Lammers die we in het Zandvoorts Museum de revue laten passeren.

Van de eerste slipdemonstraties als klein jongetje tot de razendsnelle bolides waarmee Jan met zijn eigen team het wereldkampioenschap voor sportscars won. Dat alles brengen we tot leven met onder andere foto’s, filmbeelden, bijzondere modelauto’s en zeldzame memorabilia.