Pop up museum in Raadhuis

Op 09 juli 2021
Categorieën: tentoonstelling
Gezien: 173

Zandvoort wil voor bezoekers en bewoners aantrekkelijk en uitnodigend zijn. Met een kwalitatief en divers jaarrond aanbod. Voor bezoekers, bewoners en ondernemend Zandvoort. Het oude gedeelte van het Raadhuis staat al jaren leeg. De statige Raadzaal boven wordt nog wel gebruikt. Wat is er mooier om beneden een Pop Up museum te maken. Dit sluit immers prima aan bij de Cultuurvisie in wording en het actieplan Centrum. We verwachten met deze expositie zowel een breed nationaal publiek, als buitenlandse toeristen te bereiken. Het bestuur van het Zandvoorts museum ondersteunt de plannen.

Er komt een mooie tijdelijke tentoonstelling van een unieke mix van een verzameling geluidsdragers, autosport, circuit Zandvoort, en historie Raadhuis in de oudbouw (beneden) van het Zandvoortse Stadhuis. De organisatie ligt in handen van het Zandvoorts museum.

Jelle Attema heeft prachtige houten en metalen geluidsapparatuur. Deze zijn ook deels te horen bij demonstraties. Er komt een model van de allereerste tinfoliefonograaf van Edison. Ook zijn er tientallen versies van Nipper, het bekende witte hondje dat luistert naar de stem van zijn baas (His Masters Voice). Maar er komen ook voorlopers van de jukebox: Grote houten platenspelers met muntinworp die rond 1920 in danszalen werden gebruikt. Enkele dames tonen op de dansvloer prachtige Charleston-jurken uit de ‘twenties’.