Museumcafé Ada Breedveld

Hits: 412

Museumcafé 23 juni
Ontvangst vanaf 15.00 uur met koffie en thee
Start rondleiding om 15.30uur. De rondleiding wordt gegeven door kunstenares Ada Breeveld of Hilly Jansen en zal ongeveer een uur duren.

Na afloop kunt u heerlijk gaan genieten van daghap inclusief 1 consumptie, op vertoon van uw museumtoegangskaartje met het museumcaféarrangement van 23 juni 2019,  bij het oudste café van Zandvoort ’t Wapen van Zandvoort.
Kosten voor dit arrangement zijn  12,50 per persoon. Dit arrangement dient vooraf gereserveerd te worden via wapenvanzandvoort@kpnmail.nl of 023-7431556.

Tentoonstelling “We gaan naar Zandvoort”; een digitale reis van verleden naar heden’. Een reis van Amsterdam naar Zandvoort met de Blauwe Tram en de trein. Ervaar de reis van honderd jaar geleden en nu. Nooit eerder is deze reis en een bezoek aan het strand vermengd met hedendaagse digitale kunst. Sterker nog, het gaat hier om een primeur waar de bezoeker wordt meegenomen in een reis door de tijd door multimedia kunstenaar Stefan de Groot.

Museumcafé ’t Wapen van Zandvoort; Het oudste café van Zandvoort stamt uit 1890! Het café heeft een lange historie, waar vroeger de vissers bijeen kwamen en hun paarden achter het café stalden, waar carnaval gevierd werd ,waar rond de stamtafel de mooiste verhalen verteld werden, en waar menig Zandvoorter wel een eigen geschiedenis mee heeft,  Anno 2019 is het Wapen weer een levendig café, waar met grote regelmaat leuke kleine maar ook grote evenementen georganiseerd worden, zowel binnen als op dit fantastisch mooie Gasthuisplein en ligt direct naast het Zandvoorts Museum.  Zeker na de recente verbouwing, waarbij de oude sfeer toch behouden is gebleven, heeft menigeen de weg weer gevonden naar ’t Wapen!