Emmy
Mevrouw Andriessen uit Doetinchem schonk deze maand vier originele tekeningen van Emmy van Vrijberghe uit het boek "steekdracht motieven' uit 1983 aan het Zandvoorts Museum. Deze schenking is een verrijking van onze collectie en een welkome toevoeging aan de werken van Emmy die het museum reeds in haar bezit heeft. De ingekleurde tekeningen hebben de specifieke stijl van Van Vrijberghe de Coningh en zijn daardoor direct herkenbaar. Emmy van Vrijberghe de Coningh overleed in 1992 op 44-jarige leeftijd.

96420334 10217319437513039 6048439277149224960 n
In deze coronatijd zien we op sociale media vaak mooie foto’s van Zandvoort. Verstilling met de nodige rust en ruimte op het strand, in de duinen en in het centrum van ons mooie dorp.

Prachtige zonsondergangen en feestdagen die we rondom het huis vierden. Vanuit die gedachte vroeg het Zandvoorts Museum alle inwoners de mooiste foto’s van Zandvoort in deze coronatijd te sturen. Om gezamenlijk te laten zien hoe mooi Zandvoort is, zelfs nu. Van de vele ingestuurde foto’s is een selectie van 30 gemaakt die vanaf volgende week geëxposeerd wordt op het Badhuisplein, met als titel ‘Stil in Zandvoort’.

Het Zandvoorts Museum toont alle foto’s in een doorlopende diavoorstelling die door ZFM Zandvoort ook via de kabelkrant te zien is. Graag geven wij u nu alvast een voorproefje van de expositie ‘Stil in Zandvoort’. Gemeente Zandvoort Zandvoorts Museum

haarlem 105

Reportage Haarlem 105 vandaag in het museum. Over de Formule 1 Grand Prix in Zandvoort. Stefan de Groot en Edwin Teunissen. Wethouder Ellen Verheij, Lana Lemmens van Zandvoort marketing. Aad van Koningshoven, Arie Koper, Jan Bart Broertjes, Kees Kooij en Michel Bleekemolen. Ieder vertelt over zijn of haar ervaring en gevoel.

logo Zandvoorts museum grijs transparant 2

De Stichting Zandvoorts Museum zoekt op korte termijn een nieuw bestuurslid. Help mee het erfgoed van Zandvoort te beheren en tentoon te stellen.

Het museum - Het Zandvoorts Museum verzamelt en beheert het erfgoed van de gemeente Zandvoort en stelt deze tentoon. Hiertoe werkt het museum samen met musea, onderwijsinstellingen en culturele organisaties in de regio Amsterdam.

thumbnail 19894

Bij de collectie van het Zandvoorts Museum zijn weer 47 nieuwe foto's van Zandvoort uit 1973 toegevoegd. Het zijn foto's gemaakt van woningen in het centrum van Zandvoort. U kunt ze makkelijk bekijken via onze website en dan bij uitgebreid Zoeken bij Maker van het werk het woord <nieuw> in te vullen (alleen het woord).

Of via deze link nieuwe foto's zandvoort 1973