Wonen samen met O.B.S. Hannie Schaft

7083120f 0aa7 49cf b9d4 ee4a71d6616c

Unieke samenwerking tussen het Zandvoorts museum en OBS Hannie Schaft. O.B.S. Hannie Schaft is het schooljaar gestart met het thema “wonen”. Aan dit thema zit een veelomvattend programma vast, die wij hebben kunnen organiseren mede dankzij de inzet van het Zandvoorts Museum.

Allereerst is het officieel in samenwerking met het Zandvoorts museum geopend door Freek Veldwisch en Mieke Hollander. Zij gaven een gastles over hoe de mensen vroeger in Zandvoort woonden. Een aantal kinderen is in de welbekende wasteil beland. Daar op volgend hebben de kinderen een speurtocht gelopen door oud Zandvoort. Marcel Meijer van de Babbelwagen heeft de groepen van de bovenbouw in het museum een geschiedenisles gegeven over de ontwikkeling van Zandvoort.

De kleuters bezochten het jaarlijks terugkerende programma in het kader van de erfgoedleerlijn onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers van het museum. Dit was een goede combinatie binnen dit thema. Naast dit alles zullen de kinderen op school met hun creatieve talenten prachtige kunstwerken binnen dit thema gaan maken.

Paul Jansen zal de groepen 7 en 8 komen helpen om door het gebruik van hout de panden van Zandvoort uit de vorige eeuw nog mooier te maken. De kunstwerken worden geëxposeerd in het Zandvoorts museum. De tentoonstelling met de kunstwerken van de kinderen wordt officieel door onze burgermeester geopend op woensdag 17 oktober. Tot de kerstvakantie kunt u deze bijzondere tentoonstelling bezoeken.