Boekpresentatie We gaan naar Zandvoort

Boekpresentatie We gaan naar Zandvoort Softcover

‘We gaan naar Zandvoort een digitale reis van verleden naar heden’ een boek van Stefan de Groot.
Boekpresentatie op 17 februari is de boekpresentatie om 16:00 uur in het Zandvoorts Museum.
toegang: gratis, of op vertoon van een Museumkaart.

 

Softcover
Formaat: 21 cm – 29,7 cm
Pagina’s 40 full-color
ISBN: 978-94-91733-15-4
Prijs: € 19,95

Auteur: Stefan de Groot
Voorwoord: Folkert Bloeme
Uitgever: Creative Cave Publishers

De tentoonstelling ‘We gaan naar Zandvoort!’ een digitale reis van verleden naar heden’ trekt een record aantal bezoekers in het Zandvoorts Museum in Zandvoort. Dit boek geeft een goed beeld van deze tentoonstelling, die werd samengesteld door gastcurator Stefan de Groot. De tentoonstelling is te zien tot en met 10 maart 2019.

Het verhaal
Het boek verhaalt in woord en beeld de reis van Amsterdam naar Zandvoort met de tram vroeger en met de trein nu. Bij elke tramhalte en station wordt stilgestaan bij de historie. Wanneer de eerste trein van Amsterdam naar Zandvoort reed via de Oude Lijn (de oudste spoorlijn van Nederland) en wanneer de eerste tram vanaf het Spui in Amsterdam vertrok. Eenmaal in Zandvoort aangekomen vertelt De Groot de geschiedenis van Zandvoort van de afgelopen honderd jaar en doet hij verslag van de opkomst en teloorgang van de ooit zo mondaine badplaats.

Schilderijen
Het verhaal is een tijdsprong tussen verleden en heden. Het boek is rijk geïllustreerd met 8 schilderijen die De Groot van de reis maakte. Hiervoor deed hij research om de afbeeldingen historisch verantwoord te maken. De schilderijen zijn allemaal geschilderd op de iPad in een realistische stijl. Het Panorama Zandvoort laat het strand en de boulevard zien van 1926. Een tijd dat het strand voor iedereen toegankelijk werd en de badmode frivoler werd.

Vormgeving
Per hoofdstuk is de reis ook te volgen via een routekaart. De vormgeving is geïnspireerd op het Amsterdamse School magazine ‘Wendingen’. De schilderijen zijn aangevuld met affiches en foto’s. Het boek is in full-color.

Voorwoord
Het voorwoord is geschreven door Folkert Bloeme, voorzitter van het Zandvoorts Museum en historicus.

Over de auteur
Stefan de Groot (Brussel, 1968) is een Nederlandse multimedia kunstenaar uit Haarlem.
Met meer dan 25 jaar ervaring vertelt hij verhalen in tekst, beeld en film. In 2016 werd De Groot genomineerd voor de Kunst- en Cultuurprijs De Olifant. Hij schildert in een impressionistisch realistische stijl op de iPad. Hij is een specialist in het digitaal schilderen op de iPad, verzorgt workshops en maakt video tutorials op YouTube. Zijn video’s zijn al meer dan 2 miljoen keer bekeken. De Groot publiceerde meerdere boeken over digitaal schilderen. Met de tentoonstelling ‘We gaan naar Zandvoort!’ is hij een nieuwe weg ingeslagen.

‘We gaan naar Zandvoort! Een digitale reis van verleden naar heden’ is online te koop en bij boekwinkels in Nederland.

https://www.boekenbestellen.nl/boek/we-gaan-naar-zandvoort

Boekpresentatie
Op 16 februari is de boekpresentatie om 16:00 uur in het Zandvoorts Museum.
toegang: gratis, of op vertoon van een Museum Jaarkaart
Zandvoorts Museum
Swaluëstraat 1
2042 KA Zandvoort


Met name voor de balie en ontvangst van onze bezoekers zijn wij op zoek naar enthousiaste en klantgerichte gastvrouwen en -heren.

In de winkel van het Zandvoorts Museum zit ook het VVV informatiepunt, hierdoor is er ook aanloop van toeristen. Het museum heeft de functie om deze mensen goed op weg te helpen.

Naast de baliediensten zijn er ook voldoende overige activiteiten om te helpen zoals de erfgoedleerlijn, educatie en kinderactiviteiten, opbouwteam, het werken en registeren van de fotocollectie van het museum of rondleidingen geven.

Het museum is per 1 februari 2019 geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00-17.00. (In januari nog van woensdag tot en met zondag van 13.00-17.00 uur)

Bekijk ons introductiefilmpje en kom anders een keer langs om meer informatie te krijgen wat de mogelijkheden zijn. Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0232050972.