Bestuurslid gezocht

logo Zandvoorts museum grijs transparant 2

De Stichting Zandvoorts Museum zoekt op korte termijn een nieuw bestuurslid. Help mee het erfgoed van Zandvoort te beheren en tentoon te stellen.

Het museum - Het Zandvoorts Museum verzamelt en beheert het erfgoed van de gemeente Zandvoort en stelt deze tentoon. Hiertoe werkt het museum samen met musea, onderwijsinstellingen en culturele organisaties in de regio Amsterdam.

De activiteiten van het museum sluiten aan op het culturele, toeristische en recreatieve beleid van de gemeente Zandvoort. Het Zandvoorts museum vertegenwoordigt de identiteit van Zandvoort. Dat doet ze niet alleen door terug te grijpen op het verleden maar ook door aandacht te besteden aan actuele thema’s en de huidige identiteit van de kustplaats.

Het bestuur - Het bestuur van de stichting is het formele orgaan dat besluiten neemt over het beleid en de uitvoering daarvan op hoofdlijnen. Daartoe overlegt zij met de subsidiegever (de gemeente Zandvoort), de beheerder/directeur, de medewerkers, de vrijwilligers en andere stakeholders. Het bestuur vergadert gemiddeld eens per maand. Op korte termijn zoeken wij ter uitbreiding van het huidige bestuur een nieuw lid. De specifieke taken worden bepaald in overleg. Het betreft een functie zonder vergoeding.

Functieprofiel

  • Je voelt je betrokken bij de gang van zaken van het museum en zet je in voor het bereiken van de doelstellingen van de stichting.
  • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van het besturen van musea of andere culturele instellingen.
  • Je komt uit Zandvoort of hebt affiniteit met de gemeente.
  • Je hebt ervaring in het werken met vrijwilligers.
  • Je bent in staat en bereid om, in goede collegiale verhoudingen, een bijdrage te leveren aan de mening- en besluitvorming van het bestuur en staf en bent in het bijzonder een goed sparringpartner aangaande jouw aandachtsgebied.
  • Je hebt specifieke kennis op het gebied van collectie, tentoonstellen, educatie en/of secretariële zaken

Solliciteren

U kunt uw cv en motivatiebrief vóor 10 mei sturen naar Folkert Bloeme, voorzitter van de stichting. Het e-mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie kunt u ook e-mailen naar dit adres.