De geschiedenis van Zandvoort wordt aan de hand van interactief collectiebeheer, georganiseerde wandelingen door het oude centrum van het dorp en de erfgoedleerlijn voor basisscholen veel besproken. Daarnaast is in de verschillende stijlkamers van het museum de nostalgie van oud Zandvoort terug te vinden.


Het Zandvoorts Museum beheert, naast eigen materiaal, de collectie van de gemeente Zandvoort. Deze collectie bestaat uit een groot aantal objecten dat te maken heeft met het Zandvoorts verleden. Objecten, zoals schilderijen, beelden en afbeeldingen, die iets vertellen over het verleden van Zandvoort; van mensen, bekend of minder bekend, die ooit in Zandvoort geleefd en gewerkt hebben; van gebouwen die de gemeente rijk was; van verenigingen die zorgden voor een culturele verbinding en van vermakelijkheden die zowel nationaal als internationaal voor ontspanning zorgden en dat nog steeds doen.

De deelcollectie van de Zandvoortse fotograaf Bakels is uniek evenals de verzameling foto’s en aanverwante zaken rond de in 1939 voor het eerst georganiseerde nationale autoraces op het toen nog stratencircuit en, na de 2de Wereldoorlog, op het huidige nationaal racecircuit te Zandvoort. Het is onmogelijk om al deze objecten te exposeren. Niettemin zijn alle objecten wel te zien via onze site hetgeen het Zandvoorts Museum ook op deze manier bijzonder maakt.

Kaartverkoop

Reserveer alvast een plekje op een dag en een tijdstip waarop het u uitkomt.