Palace Hotel Zandvoort **** en Zandvoorts Museum Partners

Het Palace Hotel Zandvoort verwelkomt je met 57 knusse kamers, waar comfort en elegantie samenkomen voor een onvergetelijk verblijf. Ontdek de culinaire verwennerijen in het schitterende restaurant De ZIZO Lounge, waar smaakvolle gerechten en een sfeervolle ambiance samenkomen. Laat je betoveren door de charme van dit hotel, waar persoonlijke aandacht en een vleugje luxe hand in hand gaan. Of je nu geniet van een rustige nacht in een van de comfortabele kamers of de verrukkelijke gerechten van De ZIZO Lounge proeft, het Palace Hotel belooft een harmonieuze ervaring voor elke gast. www.palace-hotel.nl

De Babbelwagen Zandvoort

Een club enthousiaste vrijwilligers die regelmatig samenkomen om een dia- en film presentaties te geven over uiteenlopende thema’s en onderwerpen over Oud Zandvoort. Al actief vanaf 1996! Meer informatie: https://www.babbelwagen.nl/

Stichting Kunst op School – Kinderkunstlijn

De Stichting Kunst op School zet zich in voor kunstlessen op alle scholen van Zandvoort. Het team (kunstenaars en vrijwilligers) geven gastlessen op school. Over kunstgeschiedenis, Zandvoorts erfgoed en hedendaagse kunstvormen. De lessen worden afgesloten met een thema en een huiswerkopdracht: Doe een onderzoek en maak een schetsontwerp.

De kunstlessen worden vervolgd in het atelier/educatieruimte van het museum of op school. Daarna wordt er een expositie georganiseerd met de kunstwerken van de kinderen.
www.kinderkunstlijnzandvoort.nl/


Genootschap Oud Zandvoort

Het Genootschap Oud Zandvoort is een vereniging: opgericht  11 december 1970. Doelstelling van de vereniging is het bevorderen van de belangstelling voor en de bestudering van de geschiedenis van Zandvoort.

De vereniging, tracht dit doel te bereiken door zo goed mogelijk het culturele erfgoedbewustzijn levend te houden; door het conserveren van de Zandvoortse oudheidkundige erfenis en het veilig stellen van oudheidkundige voorwerpen die een beeld geven van de rijke, onovertroffen  historie van Zandvoort. Ook onderhoud de vereniging een regionaal samenwerkingsverband op het gebied van cultureel erfgoed.

Ten behoeve van haar leden geeft het Genootschap 4 keer per jaar het blad “de Klink” uit.
www.oudzandvoort.nl/

Ontdek het verhaal van de visloopster en meer…..

Omdat de bomschuiten alleen met hoog water op het strand konden aanlanden, was er nooit een vast tijdstip waarop de vissers terugkeerden van zee. De dorpsomroeper was degene die met de Klink de terugkeer van de schepen aankondigde. De vishandelaren en de vislopers gingen dan meteen naar het strand.

Visloper zijn Zandvoortse vrouwen en mannen die lopend door de duinen naar de Vishal in Haarlem gingen om hun vis te verkopen, of in Bloemendaal en Haarlem langs de deuren liepen om hun vis aan de man te brengen.

Dit verhaal en meer verhalen kan je ontdekken in het Zandvoorts Museum. In de wonderkamer staan 70 objecten met een eigen verhaal over Zandvoort, de geschiedenis of mooie weetjes.

Zandvoorts Museum

Het Zandvoorts Museum is hét centrum voor kunst en geschiedenis in Zandvoort. Het Zandvoorts Museum beheert het erfgoed van de gemeente Zandvoort. Door actuele tentoonstellingen over nieuwe en oude kunst, aanverwante lezingen en rondleidingen laten wij graag het erfgoed van Zandvoort zien.

Door creatieve workshops, activiteiten en de wisseltentoonstelling zorgt het Zandvoorts Museum voor een gevarieerde museumjaarkalender.

Geschiedenis van Zandvoort

De geschiedenis van Zandvoort, wordt aan de hand van interactief collectiebeheer, de erfgoedleerlijn voor basisscholen, georganiseerde wandelingen door het oude centrum van het dorp veel besproken. Daarnaast is in de verschillende stijlkamers van het museum de nostalgie van oud Zandvoort terug te vinden.

De collectie van het Zandvoorts Museum is ook online toegankelijk, bekijk de collectie via deze website op pagina Collectie en ontdek duizenden prenten, foto`s en schilderijen.

Museumwinkel

In de museumwinkel zijn verschillende Zandvoortse producten te koop en betaalbare kunstobjecten die samenhangen met de lopende tentoonstelling. .

Kaartverkoop

Reserveer alvast een plekje op een dag en een tijdstip waarop het u uitkomt.