Dankzij onze sponsoren kan het Zandvoorts Museum blijven werken aan vernieuwde wisseltentoonstellingen en maken het mogelijk dat het Zandvoorts Museum nog steeds jaarlijks kan groeien in de bezoekersaantallen en projecten kan realiseren. We zijn ze daarvoor erg dankbaar!


Tentoonstelling; Bunkers – Het verborgen verleden van Zandvoort

Zandvoort heeft de meeste bunkers in Nederland. Verstopt onder het zand vormen ze de heuvels van de Zandvoortse duinen. De bunkers waren onderdeel van de Atlantikwall. Ze werden gebouwd langs de westkust van Europa als verdedigingslinie tegen de geallieerden. Tegenwoordig worden de bunkers gebruikt als schuilplaats voor vleermuizen en als vakantiewoningen in Kostverlorenpark. 

In deze tentoonstelling wordt dieper ingegaan op de bouw van de bunkers en het verborgen verleden van Zandvoort tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De tentoonstellnig is mede mogelijk gemaakt door:

Samenwerking met onze vrienden en sponsoren

Provincie NH: EK zandsculpturen 2019 en 2020

In de afgelopen acht jaar heeft het Europees Kampioenschap Zandsculpturen nog meer bekendheid gegeven aan Zandvoort. De afgelopen jaren heeft de combinatie van museumkunst en de zandsculptuur als kunst in de buitenruimte bewezen een zeer geslaagde combinatie te zijn. Het EK Zandsculpturenfestival wordt deels financieel mogelijk gemaakt door Holland Casino Zandvoort, de Gemeente Zandvoort en Provincie Noord-Holland.

VSB fonds: Project Kees de Muis huis

Dit Kees de Muis huis is een speelruimte, speciaal afgestemd op peuters en kleuters. De kinderen maken kennis met het leven en wonen in Zandvoort, van honderd jaar geleden tot nu. Het 2-dimensionele boek wordt omgezet in een 3-dimensionele beleving. Deze presentatie nodigt uit tot spelen en ontdekken.
De beleving wordt zintuigelijk geprikkeld, op een breed vlak van voelen, kijken, luisteren, ruiken. In de presentatie wordt Zandvoort, als unieke plaats aan zee en het belang daarvan, zichtbaar gemaakt. De focus ligt op beweging en ervarend leren. Zelf bouwen, zelf klauteren, klimmen en fantasiespel. Er is veel uitdaging om grote en kleine motoriek te oefenen. Kleuterontwikkelingsgebieden in deze presentatie: sociaal-emotionele vaardigheden, rekenen, taal, motoriek, spel, inlevingsvermogen.

Kickstart Cultuurfonds

Het Kickstart Cultuurfonds stelt een bedrag ter beschikking aan het Zandvoorts Museum. Een aantal private fondsen gaan samen de culturele sector ondersteuning geven voor theaterproducties, tentoonstellingen en concerten in de anderhalvemeter-samenleving. Door de bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds is het mogelijk om nog meer zaken in het museum aan te passen aan de nieuwe omstandigheden én daarbij vooral creatief en productief te blijven voor een zo groot mogelijk publiek.
Het Zandvoorts Museum is ontzettend blij met de bijdrage!

Kaartverkoop

Reserveer alvast een plekje op een dag en een tijdstip waarop het u uitkomt.