• Zandvoorts Museum
  • Zandvoorts Museum

Bereikbaarheid

Het Zandvoorts Museum is gevestigd aan de Swaluëstraat 1 in Zandvoort en is te bereiken met OV en Auto.

Zandvoorts Museum

Swaluëstraat 1
2042 KA Zandvoort

0232050972
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Openingstijden

Maandag en dinsdag: gesloten.
Woensdag t/m zondag: 13:00-17:00 uur.
Het Zandvoorts Museum is gesloten op de volgende feestdagen:
1 januari, 27 april, 25, 26 en 31 december en gedurende de op- en afbouw van sommige tentoonstellingen.

Entreeprijzen

Jeugd tot 18 jaar: gratis
Volwassenen: € 3,00
Museumkaart: gratis
Zandvoortpas: € 1,50
HaarlemPas: € 1,50 
ICOM: gratis
Wandeling door oud Zandvoort: € 3,00
Museumpodium € 3,00
Het museum is rolstoel toegankelijk.

Bent u op zoek naar een schilderij of wetenswaardigheid over Zandvoort. Via de optie ‘zoeken’ kunt u direct zoeken in de totale collectie van het Zandvoort Museum.


Zandvoorts Museum nieuwsberichten

Wonen samen met O.B.S. Hannie Schaft

7083120f 0aa7 49cf b9d4 ee4a71d6616c

Unieke samenwerking tussen het Zandvoorts museum en OBS Hannie Schaft. O.B.S. Hannie Schaft is het schooljaar gestart met het thema “wonen”. Aan dit thema zit een veelomvattend programma vast, die wij hebben kunnen organiseren mede dankzij de inzet van het Zandvoorts Museum.

Lees meer

Opening Le Mans

Poster A3

Zeg je Zandvoort, dan zeg je autosport. Ieder jaar ten tijde van de Historische Grand Prix besteedt het Zandvoorts Museum aandacht aan de historie van het circuit van Zandvoort. 

24 augustus om 16.00 uur: Opening tentoonstelling in het Zandvoorts Museum.
U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Lees meer

Exclusief werk cartoon Pierrick Chazeaud

Schermafdruk 2018 08 20 17.44.43

Het Zandvoorts Museum is ongelofelijk trots dat Chazeaud speciaal voor de tentoonstelling van Zandvoort naar Le Mans een exclusief werk heeft gemaakt van alleen maar Nederlanders op Le Mans. Dit speciale werkstuk...kunt u zien in het museum vanaf 24 augustus in Zandvoort !

Lees meer

Activiteiten rondom Art with Pride

Gedurende de expositie "Art with Pride" zullen er diverse activiteiten plaatsvinden in het Zandvoorts Museum. Zo is er op 22 juli een museumpodium met een rondleiding van René Zuiderveld. Geeft hij workshops fotografie op 26 Juli (geannuleerd) en 9 augustus. 

Op maandag 30 juli zal er een special Pride night@themuseum zijn.

Kortom, voldoende gelegenheid om deze mooie kunst te komen bekijken. Tot snel!

Lees meer

Oud Zandvoort Wandeling


Er is veel te vertellen over de geschiedenis van Zandvoort, ook is er zowel in het Zandvoorts Museum als in het oude gedeelte van het dorp nog veel te zien uit het verleden. Daarom organiseert het Zandvoorts Museum iedere eerste zaterdag van de maand, een rondleiding door het oude centrum van het dorp. Leuk tijdens een familiebezoek, jubileum of verjaardag. Ook op aanvraag te reserveren!

Lees meer

Nu te zien

Verwacht

Van 16 november 2018 00:00 tot 10 maart 2019 00:00
Bij Zandvoorts Museum, Swaluëstraat 1 2042 KA Zandvoort, NL Categorieën: tentoonstelling
Op 16 november 2018 presenteert het Zandvoorts Museum de tentoonstelling: 'We gaan naar Zandvoort! een digitale reis van verleden naar heden'.
Van 18 november 2018 14:30 tot 18 november 2018 16:00
Bij Zandvoorts Museum, Swaluëstraat 1 2042 KA Zandvoort, NL Categorieën: museumpodium
In het openingsweekend van de tentoonstelling ‘We gaan naar Zandvoort’, zorgen The Beachpop Singers uit Zandvoort voor een swingende geheel.
Van 25 november 2018 14:00 tot 25 november 2018 16:00
Bij Zandvoorts Museum, Swaluëstraat 1 2042 KA Zandvoort, NL Categorieën: tentoonstelling
Op zondag 25 november organiseren wij een verhalenmiddag aan de stamtafel van het museum Jan Kol vertelt over de blauwe tram. Van 14.00 tot 16.00 onder het genot van een kopje thee of koffie. Kosten: 3 euro of museumkaart. Kinderen gratis.
Van 16 december 2018 14:00 tot 16 december 2018 16:00
Bij Zandvoorts Museum, Swaluëstraat 1 2042 KA Zandvoort, NL Categorieën: tentoonstelling
Op zondag 16 december organiseren wij een verhalenmiddag aan de stamtafel van het museum Freek Veldwisch en Mieke Hollander vertellen over het strandleven van toen. Van 14.00 tot 16.00 onder het genot van een kopje thee of koffie. Kosten: 3 euro of museumkaart. Kinderen gratis.

Wat is er te zien?

Ons museum heeft een mooie vaste collectie, en een wisselende collectie.

Het Zandvoorts Museum is hét centrum voor kunst en geschiedenis in Zandvoort.

Kunst, aan de hand van actuele tentoonstellingen over nieuwe en oude kunst, aanverwante lezingen en rondleidingen, creatieve workshops en het Museumpodium, platform voor poëzie, theater, muziek en dans.

Geschiedenis, aan de hand van een interactief collectiebeheer, de Erfgoedleerlijn voor basisscholen, georganiseerde wandelingen door het oude centrum van het dorp, rondleidingen en tentoonstellingen over diverse onderwerpen uit de geschiedenis van het veel besproken dorp aan zee.

Kijk eens binnen in ons museum

En u zult verrast worden doordat het Zandvoorts Museum een verscheidenheid laat zien aan kunst en geschiedenis. Door de vaste kerncollectie met indrukwekkende schilderijen en prenten. Maar juist ook elke keer doordat het museum werkt met wisseltentoonstellingen. Altijd met een link naar Zandvoort maar de exposities kunnen de ene keer klederdracht bevatten en de volgende keer mode of historische auto`s. Dus altijd een verrassing wat u te zien krijgt. De stijlkamers bevatten een stuk historie van Zandvoort en aan de stamtafel staat altijd een kopje thee voor u klaar.

De grijze kamer

Het museum geeft door middel van vaste en wisselende tentoonstellingen een zo volledig mogelijk beeld van de geschiedenis van Zandvoort, van vissersdorp tot de actuele situatie als badplaats, met behulp van de historische objecten uit haar collectie.

De eigen collectie schilderijen bestaat uit werken van negentiende-eeuwse Nederlandse -niet per sé regionale- schilders die bekend staan om hun landschappen en zeegezichten. Zo bezit het museum werken van J.F. Hulk, Johannes H.B. Koekkoek en David A.C. Artz. Daarnaast zijn er schilderijen van hedendaagse kunstenaars uit Zandvoort en omgeving.  Het museum bezit ook een collectie unieke tekeningen, prenten en foto’s die iets vertellen over de geschiedenis van de regio.

In de grijze zaal hangen de topstukken van de kerncollectie permanent.

Bomschuiten op het strand

Johannes Hemanus Koekkoek

Bomschuiten 1889

Hendrik Hulk
  • Bomschuiten op het strand

    Johannes Hemanus Koekkoek
  • Bomschuiten 1889

    Hendrik Hulk

Ren Rong

  • Ren Rong

Van Zandvoort naar Le Mans

Historische Grand Prix Le Mans Zandvoorts Museum Zandvoort
Van Zandvoort naar Le mans

Zeg je Zandvoort, dan zeg je autosport. Ieder jaar ten tijde van de Historische Grand Prix besteedt het Zandvoorts Museum aandacht aan de historie van het circuit van Zandvoort. 

Dit jaar zetten we de schijnwerpers op Nederlandse coureurs in de zwaarste race ter wereld, de 24 uur van Le Mans. Natuurlijk denk je dan meteen aan Jan Lammers en Gijs van Lennep, want zij wonnen deze slijtageslag. Maar wist je dat er alles bij elkaar 40 Nederlanders deelgenomen hebben aan de 24 uur?

Daarom zet het Zandvoorts Museum deze bikkels van 24 augustus tot en met 28 oktober in de spotlight. “Van Zandvoort naar Le Mans. Nederlandse helden in de 24 uur” toont de successen, maar ook de mislukkingen. Ruim 70 jaar racehistorie komt tot leven in foto’s, filmbeelden, schaalmodellen, posters en memorabilia.

Maak kennis met deze 24-uurs helden in het Zandvoorts Museum ‘Van Zandvoort naar Le Mans’ van 24 augustus t/m 28 oktober 2018.

 

Meer informatie