• Zandvoorts Museum
  • Zandvoorts Museum

Bereikbaarheid

Het Zandvoorts Museum is gevestigd aan de Swaluëstraat 1 in Zandvoort en is te bereiken met OV en Auto.

Zandvoorts Museum

Swaluëstraat 1
2042 KA Zandvoort

0232050972
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Openingstijden

Maandag en dinsdag: gesloten.
Woensdag t/m zondag: 13:00-17:00 uur.
Het Zandvoorts Museum is gesloten op de volgende feestdagen:
1 januari, 27 april, 25, 26 en 31 december en gedurende de op- en afbouw van sommige tentoonstellingen.

Entreeprijzen

Jeugd tot 18 jaar: gratis
Volwassenen: € 3,00
Museumkaart: gratis
Zandvoortpas: € 1,50
HaarlemPas: € 1,50 
ICOM: gratis
Wandeling door oud Zandvoort: € 3,00
Museumpodium € 3,00
Het museum is rolstoel toegankelijk.

Bent u op zoek naar een schilderij of wetenswaardigheid over Zandvoort. Via de optie ‘zoeken’ kunt u direct zoeken in de totale collectie van het Zandvoort Museum.


Zandvoorts Museum nieuwsberichten

Oud Zandvoort Wandeling


Er is veel te vertellen over de geschiedenis van Zandvoort, ook is er zowel in het Zandvoorts Museum als in het oude gedeelte van het dorp nog veel te zien uit het verleden. Daarom organiseert het Zandvoorts Museum iedere eerste zaterdag van de maand, een rondleiding door het oude centrum van het dorp. Leuk tijdens een familiebezoek, jubileum of verjaardag. Ook op aanvraag te reserveren!

Lees meer

Goed nieuws

Het Zandvoorts Museum is verzelfstandigd per 1 januari 2018. Dat heeft heel wat voeten in aarde gehad, op het gebied van bedrijfsvoering, afspraken met gemeente en andere partijen, het stichting bestuur en het vrijwilligersteam.

Daarnaast is het museum uit een steekproef gekomen voor een audit vanuit het landelijk Museumregister. Deelname aan de audit is verplicht, ondanks de hoeveelheid werk die al in de verzelfstandiging van het museum ging zitten.

Lees meer

Pop up Museum

 

De afgelopen dagen is het Pop Up museum in het NS station ingericht met als thema Pride at the Beach door Fred Rosenhart. Dit als voorproefje van de vele activiteiten die we in Zandvoort gaan organiseren.

Lees meer

Haute Couture Borduren

Laat je inspireren door de betoverende wereld van de Haute Couture tijdens het POP UP evenement Haute Couture Borduren voor de tentoonstelling Mart Visser.

In het POP UP evenement brengt Alina Blasquez je in aanraking met Haute Couture borduurwerk en volg je een workshop van een uur waarin je zelf aan de slag gaat met naald, draad en prachtige fournituren zoals kralen en pailletten.

Lees meer

Opening The Take Over

Op woensdag 2 mei om 18.00 uur wordt 'The Take Over' officieel geopend op het bordes op het Raadhuisplein. Burgemeester Niek Meijer overhandigt de sleutel van het gemeentehuis om zijn zetel als burgemeester tijdelijk aan Mart Visser over te dragen.

Na de opening zijn de exposities in het museum en het raadhuis tot 20.00 uur geopend. 

Lees meer

Nu te zien

Van 02 mei 2018 tot 30 juni 2018
Bij Zandvoorts Museum, Swaluëstraat 1 2042 KA Zandvoort, NL Categorieën: tentoonstelling
Mart Visser – The Take Over 2 mei – 1 juli 2018 Het Raadhuis van de gemeente Zandvoort is van 2 mei tot en met 1 juli 2018 het exclusieve domein van Mart Visser. Twee maanden lang zwaait de couturier en kunstenaar de scepter in het historische Raadhuis van de badplaats en het naastgelegen Zandvoorts Museum..

Verwacht

Van 06 juli 2018 tot 19 augustus 2018
Bij Zandvoorts Museum, Swaluëstraat 1 2042 KA Zandvoort, NL Categorieën: tentoonstelling
Onder de naam Pride at the Beach vond vorig jaar voor het eerst Zandvoort Gay Pride plaats. Naast een parade door het dorp, een groot feest op het plein, verschillende feestelijke activiteiten op het strand, presenteerde het Zandvoorts Museum een kleine tentoonstelling met een “roze randje”. Het succes van zowel Pride at the Beach als ook van de tentoonstelling, met werk van de Amsterdamse fotograaf René Zuiderveld, heeft ertoe geleid dat Zandvoort ook dit jaar uitgebreid aandacht aan Gay Pride gaat besteden.
Van 15 juli 2018 tot 15 juli 2018
Bij Zandvoorts Museum, Swaluëstraat 1 2042 KA Zandvoort, NL Categorieën: tentoonstelling
EK Zandsculpturen 2018 in het teken van Leonardo da Vinci! Vanaf 9 juli barst voor de zevende keer het Europees Kampioenschap Zandsculpturen los in Zandvoort. De deelnemers laten zich inspireren door de meesterwerken van deze geniale kunstenaar. De winnaar wordt op 15 juli bekend gemaakt. Opening EK Zandsculpturen, 15 juli om 17.00 uur.
Van 24 augustus 2018 tot 28 oktober 2018
Bij Zandvoorts Museum, Swaluëstraat 1 2042 KA Zandvoort, NL Categorieën: tentoonstelling
Van Zandvoort naar Le Mans. Nederlandse helden in de 24 uur. 24 augustus tot en met 28 oktober Zeg je Zandvoort, dan zeg je autosport. Ieder jaar ten tijde van de Historische Grand Prix besteedt het Zandvoorts Museum aandacht aan de historie van het circuit van Zandvoort. Dit jaar zetten we de spotlight op Nederlandse coureurs in de zwaarste race ter wereld, de 24 uur van Le Mans. Natuurlijk denk je dan meteen aan Jan Lammers en Gijs van Lennep, want zij wonnen deze slijtageslag.
Van 16 november 2018 tot 16 december 2018
Bij Zandvoorts Museum, Swaluëstraat 1 2042 KA Zandvoort, NL Categorieën: tentoonstelling
Op 16 november 2018 presenteert het Zandvoorts Museum de tentoonstelling: 'We gaan naar Zandvoort! een digitale reis van verleden naar heden'.

Wat is er te zien?

Ons museum heeft een mooie vaste collectie, en een wisselende collectie.

Het Zandvoorts Museum is hét centrum voor kunst en geschiedenis in Zandvoort.

Kunst, aan de hand van actuele tentoonstellingen over nieuwe en oude kunst, aanverwante lezingen en rondleidingen, creatieve workshops en het Museumpodium, platform voor poëzie, theater, muziek en dans.

Geschiedenis, aan de hand van een interactief collectiebeheer, de Erfgoedleerlijn voor basisscholen, georganiseerde wandelingen door het oude centrum van het dorp, rondleidingen en tentoonstellingen over diverse onderwerpen uit de geschiedenis van het veel besproken dorp aan zee.

Kijk eens binnen in ons museum

En u zult verrast worden doordat het Zandvoorts Museum een verscheidenheid laat zien aan kunst en geschiedenis. Door de vaste kerncollectie met indrukwekkende schilderijen en prenten. Maar juist ook elke keer doordat het museum werkt met wisseltentoonstellingen. Altijd met een link naar Zandvoort maar de exposities kunnen de ene keer klederdracht bevatten en de volgende keer mode of historische auto`s. Dus altijd een verrassing wat u te zien krijgt. De stijlkamers bevatten een stuk historie van Zandvoort en aan de stamtafel staat altijd een kopje thee voor u klaar.

De grijze kamer

Het museum geeft door middel van vaste en wisselende tentoonstellingen een zo volledig mogelijk beeld van de geschiedenis van Zandvoort, van vissersdorp tot de actuele situatie als badplaats, met behulp van de historische objecten uit haar collectie.

De eigen collectie schilderijen bestaat uit werken van negentiende-eeuwse Nederlandse -niet per sé regionale- schilders die bekend staan om hun landschappen en zeegezichten. Zo bezit het museum werken van J.F. Hulk, Johannes H.B. Koekkoek en David A.C. Artz. Daarnaast zijn er schilderijen van hedendaagse kunstenaars uit Zandvoort en omgeving.  Het museum bezit ook een collectie unieke tekeningen, prenten en foto’s die iets vertellen over de geschiedenis van de regio.

In de grijze zaal hangen de topstukken van de kerncollectie permanent.

Bomschuiten op het strand

Johannes Hemanus Koekkoek

Bomschuiten 1889

Hendrik Hulk
  • Bomschuiten op het strand

    Johannes Hemanus Koekkoek
  • Bomschuiten 1889

    Hendrik Hulk

Ren Rong

  • Ren Rong

Mart Visser - The Take Over

Mart visser the take over Zandvoorts Museum Zandvoort

Het Raadhuis van de gemeente Zandvoort is van 2 mei tot en met 1 juli 2018 het exclusieve domein van Mart Visser. Twee maanden lang zwaait de couturier en kunstenaar de scepter in het historische Raadhuis van de badplaats en het naastgelegen Zandvoorts Museum.

Haute Couture
Het in classicistische stijl gebouwde gemeentehuis wordt getransformeerd tot een belevenis waar Mart Visser zijn meest recente Haute Couture collectie op verrassende wijze presenteert. Het biedt bezoekers een unieke kans zich onder te dompelen in de voor veel mensen onbekende wereld van de Haute Couture.

Artwork
Zijn schilderijen, sculpturen en installaties waren eerder te zien op internationale kunstbeurzen en museale tentoonstellingen. Het Zandvoorts Museum wordt in mei en juni tijdelijk een 'Mart Visser Museum' met een indrukwekkende overzichtsexpositie met een grote diversiteit aan koppen en gezichten.

 

Meer informatie

Mart Visser Artwork

  • Mart Visser Artwork